OSTALI PRODUKTI

ČEBELKO

Čebelko je mešanica  iz kremnega medu, cvetnega prahu, propolisa in matičnega mlečka.
Krepi imunski sistem, krepi ožilje in srce ter izbolšuje splošno počutje. Priporočljiva uporaba je  1 do 2 čajni žlički za odraslo osebo, ter 1 za otroke.

 

CVETNI PRAH

Cvetni  prah je glavni vir beljakovin čebelje zalege. Učinkovito pomaga pri odpravljanju prebavnih motenj, krepi imunski sistem in vid, spodbuja delovanje možganov,  izboljšuje razpoloženje  ter pomaga še pri ostalih raznih tegobah. Uživamo ga 1-2 čajni žlički na dan, za večji učinek ga raztopimo v toplem čaju.

 

PROPOLIS

Propolis je naravno antibakterijsko sredstvo z katerim čebele zaščitijo notranjost panja pred mikro organizmi.  Je rjave barve z prijetno aromo grenkega okusa. Samo tinkturo propolisa lahko uporabljamo za razne rane in odrgnine, saj razkuži in pospeši celjenje. Prav tako pa je nepogrešljiv  proti  raznim gnojnim  vnetjem  ustne votline, dlesni in grla. Pri zunanji uporabi ga nanesemo z pršliko ali vatirano palčko. Za oralno pa nakapamo nekaj kapljic na žličko rjavega sladkorja ali direktno z pršilko v usta.

 

MATIČNI MLEČEK

Matični mleček je izloček žlez mladih čebel delavk, z katerim se prehranjuje leglo zalege in matica. Je skoraj bele rumenkaste barve in kisekastega okusa. Vsebuje kompleksno mešanico beljakovin, sladkorjev,  mineralnih snovi ter vitaminov,  ki so potrebni za človeško telo. Uživamo ga pod jezik, saj se tako najhitreje absorbira v telo oz preide v kri. Odrasla oseba lahko dnevno zaužije 1-2 grama dnevno v  obdobju treh mesecev, potem pa je potrebna krajša prekinitev.